IADVL
Indexed with PubMed and Science Citation Index (E) 
 
Users online: 1758 
     Home | Feedback | Login 
About Current Issue Archive Ahead of print Search Instructions Online Submission Subscribe What's New Contact  
  Navigate here 
  Search
 
   Next article
   Previous article 
   Table of Contents
  
 Resource links
   Similar in PUBMED
    Search Pubmed for
    Search in Google Scholar for
   [PDF Not available] *
   Citation Manager
   Access Statistics
   Reader Comments
   Email Alert *
   Add to My List *
* Registration required (free)  

 
  In this article
    1. Kwashiorkor i...
    2. The Minimal i...
    3. A combined me...
    4. The cell of o...
    5. Pellagra in I...
    6. Connective ti...
    7. Fingerprint-l...
    8. Vitamin defic...
    9. Hutchinson's ...
    10. Acquired zin...
    Answers

 Article Access Statistics
    Viewed2755    
    Printed60    
    Emailed0    
    PDF Downloaded0    
    Comments [Add]    

Recommend this journal

 
QUIZ
Year : 2001  |  Volume : 67  |  Issue : 1  |  Page : 52

Do you know?


, India

Correspondence Address:
, India



How to cite this article:
Binitha M P. Do you know?. Indian J Dermatol Venereol Leprol 2001;67:52


How to cite this URL:
Binitha M P. Do you know?. Indian J Dermatol Venereol Leprol [serial online] 2001 [cited 2019 Oct 17];67:52. Available from: http://www.ijdvl.com/text.asp?2001/67/1/52/8141



   1. Kwashiorkor in the Ga language of Ghana means­ Top

a). Sickness with oedema
b). Sickness of the peeling skin
c). Sickness with wasting
d). Sickness of the weanling

Mycobacterium leprae  tive­">   2. The Minimal inhibitory concentration of ofloxacin (in microgram/ml of serum) to which Mycobacterium leprae is sensitive­ Top

a). 0.1
b). 0.2
c). 0.3
d). 0.4

   3. A combined melanocytic nevus is­ Top

a). an atypical nevus with a Becker's nevus
b). a blue nevus with an overlying melanocytic nevus.
c). A congenitl nevus with a Becker's nevus
d). A malignant blue nevus

   4. The cell of origin for Kaposi's sarcoma­ Top

a). dermal dendrocyte
b). endothelial cell
c). fibrocyte
d). pericyte

   5. Pellagra in Italian means­ Top

a). diarrhoea with madness
b). diarrohoea with peeling skin
c). rough skin
d). sharp burning skin

   6. Connective tissue nevi include­ Top

a). dermatofibroma
b). dermatofibrosis lenticularis disseminata
c). dermatomyoflbroma
d). shagreen patch

   7. Fingerprint-like lesions are seen in­ Top

a). Iymphomatoid papulosis
b). large-plaque parapsoriasis
c). small-plaque parapsoriasis
d). Speigler-Fendt sarcoid

   8. Vitamin deficiencies not associated with skin findings­ Top

a). C
b). D
c). E
d). K

   9. Hutchinson's sign, which is a specific indication of melanoma, means­ Top

a). brown or black discoloration of a nail
b). pigmentation of periungual skin at the base of linear melanonychia
c). bleeding in a pre-existing nevus
d). pigment variegation in a nevus

   10. Acquired zinc deficiency may be seen in­ Top

a). alcoholism
b). burns
c). hypothyroidism
d). renal tubular disease

   Answers Top

1.d, 2.b, 3.b, 4.b, 5.c,d 6.b,d 7.c 8.b,c 9.b 10.a,b,d 

 

Top
Print this article  Email this article
Previous article Next article

    

Online since 15th March '04
Published by Wolters Kluwer - Medknow